ANP
NOS NieuwsAangepast

Onderhandelaars 'still haven't found what they're looking for'

De onderhandelaars beginnen vandaag met frisse moed weer aan de formatieonderhandelingen, na een pauze van twee dagen. ChristenUnie-leider Segers en zijn secondant Schouten bezochten een concert van U2 in Berlijn.

Voor het begin van een bijeenkomst van VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie in de Stadhouderskamer op het Binnenhof zei Segers, vrij naar een song van de band dat de onderhandelaar "still haven't found what we're looking for". Hij zei veel inspiratie te hebben opgedaan bij het concert.

Formatie: 'Still haven't found what we're looking for'

Aan het begin van de week trokken de onderhandelaars zich twee dagen terug in het Johan de Witthuis, een paar honderd meter verderop. D66-leider Pechtold zei toen dat het nog niet erg opschiet met het vormen van een nieuw kabinet. Hij zei dat er geen meters maar centimeters waren gemaakt. Hij voegde daar vanochtend aan toe dat centimeters in elk geval geen millimeters zijn.

Op de vraag hoeveel centimeters er vandaag gemaakt worden, zei CDA-voorman Buma: "Ik praat niet in lengtematen. Ik praat in onderhandeltijd. Daar hebben we al veel van gehad en daar komt nog wel het nodige bij."

ChistenUnie-woordvoerder Van der Geer was mee naar het concert in Berlijn en twitterde een korte impressie:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl