NOS Nieuws

Wachtlijsten ggz moeten binnen jaar verdwijnen

Minister Schippers heeft afspraken gemaakt met de sector voor de geestelijke gezondheidszorg om de wachtlijsten korter te maken. Ze wil dat dat de eerste resultaten voor Kerst zichtbaar zijn. Voor juli volgend jaar moeten de problemen voorbij zijn.

Schippers heeft onder meer met de ggz afgesproken dat er meer opleidingsplekken komen voor verpleegkundigen in de geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast worden de mogelijkheden voor e-health uitgebreid. Daardoor kan al met de behandeling worden begonnen terwijl mensen nog op de wachtlijst staan.

Volgens Schippers zijn de lange wachtlijsten niet op te lossen met extra geld. "Er is genoeg geld, we houden ieder jaar over. Het gaat vooral om samenwerking, en er met zijn allen prioriteit aan geven."

Zware patiënten

De minister vindt dat zware patiënten niet de dupe zijn van organisatorische problemen. "Ik ben blij dat de sector heeft afgesproken hier zijn schouders onder te willen zetten."

Vorig jaar bleek uit een enquête van brancheorganisatie GGZ dat patiënten steeds langer op hulp moeten wachten. Zowel voor een eerste gesprek als voor de behandeling, lopen de wachtlijsten verder op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl