NOS Nieuws

'Bierdrinker kiest voor meer smaak, minder alcohol'

Nederlanders ontwikkelen een smaak voor speciaalbier met minder alcohol. Een op de drie bierdrinkers kiest vaker voor zulke biertjes dan twee jaar geleden, blijkt uit het Nationaal Bieronderzoek van Nederlandse Brouwers.

Speciaalbier is al jaren in trek, maar volgens de onderzoekers zijn zulke bieren met een lager alcoholpercentage "de nieuwe smaakmaker". Het gaat onder meer om Session Ale. Dat bevat zo'n 4 procent alcohol, waar veel andere speciaalbieren op 6 tot 8 procent komen. Ook andere soorten, zoals blonde en witte bieren, worden vaker verkocht met minder alcohol.

Speciaalbier wordt niet automatisch meer geassocieerd met zware bieren met veel alcohol, zegt directeur Adema van Nederlandse Brouwers. "De vraag van de consument om te genieten van bier met minder alcohol is dé trend van dit moment."

Ook alcoholvrij bier blijft onverminderd populair, net als alcoholvrije mixen zoals Radler. Pils is nog steeds met afstand het meest gedronken bier. Wel hechten vier op de tien bierdrinkers aan een ruime keuze aan de bar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl