Het Nationaal Fonds Kinderhulp biedt zomerpretpakketten aan voor mensen die in armoede leven.
NOS NieuwsAangepast

Zomerpretpakket voor kinderen die niet op vakantie kunnen

In het midden van het land is het nu zomervakantie. Zes weken niet naar school, lekker op vakantie en genoeg tijd voor leuke uitjes. Maar een deel van de kinderen is de zomervakantie helemaal niet zo leuk, omdat zij in armoede leven. Het gaat in Nederland om 421.000 kinderen. Bij 70 procent van die groep is thuis geen geld om op vakantie te gaan.

Daarom komt het Nationaal Fonds Kinderhulp met het zomerpretpakket. In zo'n pakket zitten vakantieboeken, speelgoed, zonnebrand, bonnen voor uitjes en eentje voor een weekend weg met het hele gezin. "Een mix van speelgoed en artikelen die ervoor moet zorgen dat kinderen toch die leuke zomer krijgen", vertelt Jan Wezendonk van het Nationaal Fonds Kinderhulp vanochtend in het NPO Radio 1 Journaal.

Pilot

Vandaag worden de eerste cadeaudozen uitgedeeld in Rotterdam. In totaal deelt Kinderhulp 300 pakketten uit. "We zien dit als een pilot, want het was ook even testen hoeveel animo ervoor is", vertelt Wezendonk. "Die belangstelling is er, dus volgend jaar hopen we veel meer cadeaudozen uit te delen."

Het is belangrijk dat kinderen verhalen kunnen vertellen als zij na de zomervakantie weer op school komen.

Jan Wezendonk, Nationaal Fonds Kinderhulp

Wezendonk benadrukt dat het belangrijk is dat kinderen verhalen hebben te vertellen en ervaringen kunnen delen als zij weer op school komen. "Als je niet op vakantie kunt, heb je geen prachtige bestemmingen waar je naartoe bent geweest. Kinderen kunnen zich daardoor buitengesloten voelen. Met een zomerpretpakket willen we dat voorkomen. Kinderen kunnen toch leuke dingen doen en hebben daardoor leuke ervaringen te delen."

Vandaag krijgen 60 kinderen uit Rotterdam een vakantiepakket

Om de pakketten samen te stellen, zijn wel sponsors nodig. "Daarom hopen we dat er volgend jaar veel mensen en bedrijven zijn die zich aanmelden om artikelen te sponsoren. Dan kunnen we ervoor zorgen dat we volgend jaar veel meer pakketten kunnen uitdelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl