In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Gemeente Nijmegen doet aangifte tegen zorginstelling om fraude

De gemeente Nijmegen heeft aangifte gedaan tegen zorginstelling de Rigtergroep. Uit onderzoek zou blijken dat er is gefraudeerd met het persoonsgebonden budget van de veertig cliënten van de instelling. Ze hebben daardoor niet de zorg gekregen waarop ze recht hebben, zegt de gemeente.

"De daadwerkelijke zorgverlening door de Rigtergroep is structureel minder en het persoonsgebonden budget wordt oneigenlijk gebruikt", blijkt volgens de gemeente uit het onderzoek. Voor welk bedrag er is gefraudeerd, is niet duidelijk.

Het onderzoek werd gestart na klachten van cliënten en medewerkers, meldt Omroep Gelderland. "Uit het onderzoek blijkt een aanzienlijk tekort aan zorg voor bewoners met een psychiatrische of verstandelijke handicap", zegt de gemeente.

Passende zorg

Wethouder Frings van Zorg en Welzijn zegt het belangrijk te vinden dat de cliënten zo snel mogelijk passende zorg en opvang krijgen. "Onrechtmatig gebruik van zorggelden moeten we tegengaan."

De Rigtergroep zegt "zich niet te herkennen" in de beschuldigingen die de gemeente Nijmegen heeft geuit. Rigter wil verder voorlopig weinig zeggen. "Wij wachten met een reactie tot we precies weten wat er aan de hand is om onze cliënten niet onnodig in verwarring te brengen."

Advertentie via Ster.nl