NOS NieuwsAangepast

Echtpaar vindt na vakantie nieuwe bewoner in eigen huis

Thuiskomen van vakantie en een nieuwe bewoner aantreffen. Het overkwam een Haags echtpaar in maart dit jaar. De man in hun huis had alle sloten laten vervangen. De woning was hem niet vreemd, hij had er eerder gewoond.

Vandaag is de man door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot acht maanden cel wegens huisvredebreuk, diefstal en oplichting. Daarvan zijn twee maanden voorwaardelijk. Ook moet hij verplicht psychisch worden behandeld en moet hij begeleid gaan wonen.

Oude bewoner

De indringer had vroeger in het huis gewoond, maar was een paar jaar geleden verhuisd. Toen de huidige bewoners op vakantie waren, had de man de woningcorporatie gebeld met het verhaal dat hij zichzelf had buitengesloten. Er kwam een slotenmaker langs die de deur opende en er een nieuw slot in zette. Vervolgens liet de indringer zich op het adres inschrijven.

Hij heeft er vier dagen gezeten. Maar in die korte tijd heeft de man het huis volledig uitgewoond. Waardevolle spullen en geld zijn verdwenen, vloerkleden zijn bevuild, kasten zijn vernield. Ook sliep de man in het bed van de bewoners en gooide hij alle familiefoto's weg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl