Formule 1-coureur Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen: ik vind het vooral erg voor al die fans

Negen races in 2017, vijf keer niet bij machte zijn de finish te halen. De pechduivel rijdt dit Formule 1-seizoen met Max Verstappen mee. Zondag was zijn race op het thuiscircuit van Red Bull in Oostenrijk in de eerste bocht al afgelopen. Zijn Red Bull werd van de baan geramd, nadat de start al slecht was verlopen door een kapotte koppeling.

"Ik had gehoopt op iets anders", sprak Verstappen na afloop met gevoel voor understatement. In zijn teleurstelling betrok hij ook nadrukkelijk de vele duizenden fans die voor hem naar Oostenrijk waren gekomen. "Ik vind het vooral erg voor alle fans die voor mij hierheen zijn gekomen."

Kapotte koppeling

Het zit Verstappen de laatste weken niet mee. Uitgevallen met pech in Canada en Azerbeidzjan. En zondag ging het in Oostenrijk weer mis. Al in de opwarmronde merkte de jonge Nederlander dat de koppeling haperde. Bij de start werd dat nog duidelijker, want de Red Bull-wagen kwam in eerste instantie niet weg. Toen dat wel lukte, kreeg hij een tik als gevolg van een crash van Daniil Kvyat en Fernando Alonso.

"Dit was het dan weer...", zei hij, nadat hij met zijn bolide in bocht acht was gestrand. De duizenden fans die voor hem naar Spielberg waren afgereisd, konden hun ogen niet geloven. Verstappen zelf ook niet. De gifbeker moet kennelijk helemaal leeg.

'Geen elektronisch probleem'

Na de derde plaats in China ging dit seizoen heel veel mis. "Bij de proefstart voelde het al raar aan. De koppeling was kapot. Het was dus geen elektronisch probleem", aldus Verstappen.

Verstappen kreeg zijn bolide uiteindelijk wel aan de praat, maar zat direct in het gedrang. "Ik bleef voor de zekerheid aan de buitenkant om niet geraakt te worden. Alonso raakte me echter, waardoor de lager in de koppeling kapot ging. De koppeling bleef slippen en ik had geen drive meer."

Verstappen stuurde zijn auto nog een stukje over het circuit, maar het was snel duidelijk dat het opnieuw einde race was. Anderhalf uur later reed zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, twee weken geleden winnaar in Azerbeidzjan, naar zijn vijfde podiumplaats op rij door als derde te finishen. Zuurder kon bijna niet voor Verstappen.

Max Verstappen en zijn fans op het circuit in Spielberg

"Dit was natuurlijk niet waar we op hoopten. De race was al voorbij voor-ie eigenlijk begonnen was", zei Verstappen. Eerder hadden de vele fans ook al pech in Spanje, waar hij na zijn zege in 2016 dit jaar ook uitviel.

Verstappen kan volgende week weer proberen af te rekenen met de pechduivel. Dan staat op Silverstone de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma. "We gaan gewoon verder", sprak Verstappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl