Een fragment van de video waarop het handgemeen is te zien
NOS NieuwsAangepast

Airbnb-huurder van trap geduwd, verhuurder opgepakt

In Amsterdam is een man opgepakt die een Airbnb-huurder van de trap had geduwd. Volgens de politie ontstond er een handgemeen toen ze onenigheid kregen over het tijdstip van uitchecken. De man zit nog vast. Zijn vrouw had de woning verhuurd.

Het slachtoffer is een zwarte medewerker en vriendin van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Zanele Muholi, wiens werk sinds gisteren in het Stedelijk Museum wordt geëxposeerd. Muholi, die portretten maakt van de zwarte lesbo-, homo- en transgender-identiteit in Zuid-Afrika, schrijft op Instagram dat het gaat om racisme.

Volgens Muholi moest haar medewerker naar het ziekenhuis met inwendige bloedingen. Ze is daar inmiddels weer ontslagen.

In een video van het incident die Muholi heeft geplaatst op Instagram is te horen dat een vrouw de man vraagt waarom hij zich zo emotioneel gedraagt. Ze vraagt hem om van haar spullen af te blijven.

Daarop roept de man "eruit" en duwt de vrouw van de trap af. Zij valt helemaal naar beneden en komt onder aan de trap op haar hoofd terecht. De man vloekt, loopt de trap af en vraagt om een ambulance.

"Geweld tegen zwarte lichamen, zoals je kunt zien", schrijft Muholi op Instagram. "Ik ben zeer gefrustreerd en boos over dit onnodige incident, dat bijna het leven kostte aan een jong persoon."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl