NOS VoetbalAangepast

Wayne Rooney keert na 13 jaar terug bij Everton

Al dagen waren de Engelse media in afwachting van het nieuws en nu is het moment daar: aanvoerder van Manchester United en het Engelse elftal Wayne Rooney maakt de overstap naar het Everton van trainer Ronald Koeman. Hij tekent voor twee jaar op Goodison Park.

De 31-jarige Rooney keert daarmee terug naar de club waar hij zijn carrière begon. In 2002 maakte hij op zestienjarige leeftijd zijn debuut voor Everton. Op zijn achttiende werd hij voor zo'n 37 miljoen euro verkocht aan Manchester United.

Wayne Rooney neemt afscheid van Manchester United

Rooney scoorde in januari van dit jaar een vrije trap namens United tegen Stoke City wat hem de topscorer aller tijden van de ploeg maakte. Dat was zijn 250ste doelpunt in het shirt van United; eentje meer dan Sir Bobby Charlton (249) maakte.

Daarnaast is de aanvaller recordhouder bij de nationale ploeg. Voor Engeland scoorde Rooney in 119 interlands 53 doelpunten. In september vorig jaar nam hij het record van opnieuw Charlton over, die tot dan toe de topscorer was met 49 doelpunten.

De transfer van Rooney komt snel na het vertrek van de topscorer van Everton, Romelu Lukaku. Die bewandelt de omgekeerde weg en gaat voor 85 miljoen euro naar Manchester United.

Rooney is aanwinst nummer zes voor Ronald Koeman, die aan zijn tweede seizoen in Liverpool begint. Eerder werden Michael Keane (Burnley), Davy Klaassen (Ajax), Henry Onyekuru (Eupen), Jordan Pickford (Sunderland) en Sandro Ramirez (Malaga) al gekocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl