NOS VoetbalAangepast

Ajacied Nouri zakt in elkaar, toestand stabiel

Ajacied Nouri zakt in elkaar tijdens oefenduel

Ajacied Abdelhak Nouri is in elkaar gezakt bij een oefenduel van Ajax tegen Werder Bremen in Oostenrijk. De 20-jarige middenvelder werd langdurig gereanimeerd op het veld. Inmiddels is hij per traumahelikopter naar een kliniek in Innsbruck vervoerd.

Ajax meldt dat er sprake was van hartritmestoornissen. "Hij is stabiel, heeft hartslag en wordt in slaap gehouden", aldus Ajax. Twee ambulances waren het veld opgereden voor assistentie en hulpverleners schermden de plaats waar Nouri lag af met doeken.

"Nouri wordt sinds zijn aankomst in het ziekenhuis uitvoerig onderzocht", aldus de woordvoerder van Ajax. "Hij ligt aan de beademing, maar heeft een eigen hartslag. Nouri wordt in slaap gehouden om zo goed mogelijk te kunnen behandelen."

Het oefenduel tussen Ajax en Werder Bremen in Zillertal vormde de afsluiting van het eerste trainingskamp onder leiding van de nieuwe trainer Marcel Keizer. Het duel werd uiteindelijk gestaakt.

Ajax vliegt zaterdagavond terug naar Amsterdam. Nouri zal samen met de clubarts van Ajax, Don de Winter, achterblijven in Oostenrijk.

  • AFP
    De traumahelikopter landt voor Abdelhak Nouri
  • NOS
    De ambulance is op het veld gekomen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl