NOS WielrennenAangepast

Gesink: ik was goed, maar kreeg het net niet dicht

Gesink na tweede plaats: er komen nog nieuwe kansen

Robert Gesink was in de achtste etappe dicht bij de ritzege, maar kon op de slotklim Lilian Calmejane net niet meer inhalen. "Mijn plannetje werkte vandaag niet."

Bij de start was Gesink al duidelijk over zijn voornemens. "Ik ga er alles aan doen om mee te zitten", zei hij. Dat lukte, maar niet zonder slag of stoot. De Varssevelder was duidelijk niet de enige met ambities en het regende demarrages in de openingskilometers.

Uiteindelijk ging er een groep van 50 renners vandoor, met naast Gesink ook Laurens ten Dam, Koen de Kort en Marco Minnaard. Van die grote groep bleef Gesink met acht anderen over. Zij begonnen als eersten aan de slotklim.

Calmejane wint in Station des Rousses, Gesink tweede

Calmejane was als eerste boven, een halve minuut voor Gesink. "Ik was goed, maar kreeg het net niet dicht." Ook de krampaanval bij de Fransman hielp Gesink niet. "Ik hoorde het wel, maar ik was zelf ook al niet fris meer."

Als het aan Gesink ligt, is dit niet de laatste keer deze Tour dat we hem in de aanval zien. "Er zijn nog veel kansen, dit was de eerste. Morgen ga ik een snipperdag nemen, voor zover dat mogelijk is en daarna zijn er nieuwe kansen."

Ploegleider Frans Maassen van Lotto-Jumbo was vol lof over het optreden van Gesink. "Voor iemand die altijd als klassementsrenner heeft meegedaan, is het wennen om tijd te verliezen. Maar vandaag was hij heel dichtbij."

Maassen is ervan overtuigd dat Gesink nog een keer voor de overwinning kan gaan. "Vorig jaar werd hij in de Vuelta ook eerst een keer tweede en won hij een paar dagen later een etappe", herinnert Maassen zich. "Eerst moet hij genieten vandaag en dan zien we morgen wel."

Ten Dam: morgen weer een kans

Ook Ten Dam wil net als Gesink nog een keer proberen in een ontsnapping te zitten. "Ik zat mee op de eerste dag dat het kon. En morgen is weer een dag."

"Toen Warren Barguil (ploeggenoot, red.) ging, zat ik in de groep erachter gevangen en was het wat betreft de ritwinst voor mij wel over."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl