Reuters

Elf mensen zijn ernstig gewond geraakt toen ze van een muur vielen tijdens nieuwe rellen in Hamburg. Ze waren op dat moment volgens de brandweer verwikkeld in een confrontatie met de politie, al is niet duidelijk wat er precies is gebeurd.

De betogers waren op een muur geklommen waar een hekwerk op zat dat moet voorkomen dat mensen over de muur klimmen. Dat hekwerk kon het gewicht van de mensen niet dragen en stortte in.

Enkele betogers vielen vier meter naar beneden. Er raakten in totaal 26 mensen gewond, van wie er 14 naar het ziekenhuis moesten.

Ook op andere plekken in Hamburg zijn mensen gewond geraakt, maar een betrouwbaar totaalcijfer ontbreekt.

De politie meldt dat bijna 200 agenten verwondingen hebben opgelopen. Een aantal agenten is beschoten met een katapult. Verder zijn er meldingen over plunderingen.

Concertgebouw

In de wijk Sternschanze is hier en daar op straat brand gesticht. Een agent die zich bedreigd voelde loste een waarschuwingsschot. Betogers hadden klinkers uit de straat gehaald.

Eerder op de avond waren er vooral in de buurt van de Elbphilharmonie schermutselingen. Daar was een concert dat werd bijgewoond door de deelnemers aan de G20- top. Betogers probeerden via het water bij de concerthal te komen.

Volgens de politie waren het Greenpeace-activisten. 22 betogers sprongen van bootjes in het water en probeerden zwemmend over de afscheiding in het water te komen. Ze zijn door de politie uit het water gehaald en aangehouden. Het metrostation in de buurt dat uit voorzorg was afgesloten werd door betogers opengebroken.

Ook via straten in de buurt probeerden mensen bij de Elbphilharmonie te komen. Zij werden onder meer met waterkanonnen tegengehouden.

STER reclame