1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS NieuwsAangepast

Tijn (6) van nagellakactie Serious Request overleden

De zesjarige Tijn, die bekend werd door zijn nagellakactie bij Serious Request van 3FM, is overleden. De jongen leed aan hersenstamkanker.

Tijn heeft meer dan 2,5 miljoen euro binnengehaald toen hij tijdens Serious Request in Breda tegen betaling nagels van mensen ging lakken. Het doel van die actie was geld inzamelen voor het Rode Kruis voor de bestrijding van kindersterfte door longontsteking. De totale opbrengst was ruim 9 miljoen euro.

Rode Kruis-directeur Gijs de Vries zegt dat er verslagenheid heerst op zijn kantoor. "We hebben onlangs een mooie happening met Tijn en zijn familie gehad toen we hem het Kruis van Verdienste gaven, de hoogste onderscheiding die we binnen het Rode Kruis hebben. Tijn liep toen heel trots rond. Je kunt hem misschien wel betitelen als de beste fundraiser van Nederland."

Domien maakt het nieuws bekend: Tijn, je bent een eeuwig mooi verhaal

Onlangs startten cabaretier Youp van 't Hek en presentatrice Wendy van Dijk de actie Lak door Tijn om geld in te zamelen voor nieuwe behandelmethoden in Nederland en kinderen met dezelfde ziekte als Tijn een kans te geven. Er is een nagellaklijn gestart en Tijn koos de vier kleuren uit. Die actie heeft ruim 1,1 miljoen euro opgebracht.

In april verleende paus Franciscus nog de apostolische zegen aan Tijn. De paus was benaderd door een Nijmeegse pastor, die onder de indruk was geraakt van de nagellakactie van het jongetje.

Tijn (6) van nagellakactie Serious Request overleden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl