Wateroverlast op station Holland Spoor
NOS NieuwsAangepast

Onweer veroorzaakt wateroverlast en brand door blikseminslag

Het onweer dat gisteravond en vannacht over het land trok heeft op diverse plekken tot problemen geleid. Zo stond de hal van station Hollands Spoor in Den Haag vanochtend onder water. Volgens een medewerker kwam bij de opening van het station het water tot aan de knieën.

Een felle brand in Naarden, vermoedelijk veroorzaakt door blikseminslag, heeft vannacht drie woningen met rieten daken verwoest. Het vuur brak rond 03.00 uur uit. Volgens de brandweer zijn de huizen volledig uitgebrand. Drie aanwezige bewoners zijn door de politie en de brandweer op het nippertje gered.

Drie rietgedekte woningen afgebrand in Naarden

Ook de treinen hadden last van blikseminslag, net als een varkensbedrijf in Heeswijk-Dinther, waar twee schuren zijn afgebrand. Volgens Omroep Brabant zijn daarbij 4000 zeugen doodgegaan. Ook in onder andere Tilburg, Zwijndrecht, Weesp en Wijk bij Duurstede brak brand uit, waarschijnlijk doordat de bliksem was ingeslagen.

Een onweersbui boven Breda

Een optreden van Bløf in de tuin van Paleis Soestdijk moest korte tijd worden stilgelegd vanwege onweer. Het publiek moest van de open tribunes af. Na twintig minuten ging het concert weer verder.

Optreden Bløf tijdelijk onderbroken vanwege slecht weer

Ook op het spoor waren er problemen. Zo reden er tussen Haarlem en Leiden en van Nijmegen naar het zuiden geen treinen door blikseminslag, meldde de NS.

De onweersbuien trokken van het westen naar het oosten en daarbij kon plaatselijk veel neerslag of hagel vallen, waarschuwde het KNMI. Aan het eind van de nacht verlieten de buien het land in het oosten.

Overlast door onweer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl