Marcus Willis
NOS SportAangepast

Wimbledon juicht weer voor 'legende' Willis en geniet van Brits succes

Het gaat de Britten voor de wind op Wimbledon. Voor het eerst in twintig jaar hebben ze vier spelers in de derde ronde: de favorieten Andy Murray en Johanna Konta, maar ook Heather Watson en Aljaz Bedene. Daar kan Kyle Edmund vandaag bij komen. En dan is er nog Marcus Willis.

De Wimbledon-held van vorig jaar (als nummer 772 van de wereld sloeg hij zich door twee kwalificatietoernooien om in het hoofdtoernooi pas in de tweede ronde op het Centre Court te verliezen van Roger Federer) kreeg een wildcard voor het herendubbelspel en die benutte hij gisteren ten volle.

Volgepakt Court 9

Op een volgepakt Court 9 won Willis samen met Jay Clarke in de eerste ronde van de Amerikaan Jared Donaldson en de Indiër Jeevan Nedunchezhiyan. Willis zou Willis niet zijn als dat niet met het nodige drama gebeurde. Na het verliezen van de eerste twee sets wonnen hij en Clarke alsnog met 6-7 (4), 5-7, 7-6 (3), 6-0, 6-3.

"Ik ben helemaal in de wolken", zei de huidige nummer 380 van de wereldranglijst na afloop. "Hier droom je van als speler. Terugkomen op Wimbledon, 2-0 achter in sets, overvolle tribunes en iedereen die gek wordt. Dit is een heel mooi moment."

Op zoek naar Federer

Wat zijn Wimbledon nog mooier zou maken - buiten meer overwinningen - zou een nieuwe ontmoeting met Federer zijn. "Maar ik heb hem hier nog niet gezien. Maar ja, de grote spelers hebben hun eigen kleedkamer."

Misschien kan Willis ook wel om zijn eigen kleedkamer vragen, want de BBC omschrijft hem als een 'Wimbledon-legende'.

In de volgende ronde wacht Willis waarschijnlijk een duel met de als tweede geplaatste Fransmannen Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut. Maar hij weet als geen ander dat niets onmogelijk is. "Iedereen kan een winnaar zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl