R. Keus / RET
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Ombouw metroverbinding Hoekse Lijn flink vertraagd

De ombouw van de Hoekse Lijn tot metrolijn heeft flinke vertraging opgelopen. Door tegenvallers gaat het werk vijf maanden langer duren. In plaats van september, wordt het februari 2018 voor het klaar is.

De Hoekse Lijn was de spoorverbinding tussen Rotterdam en Hoek van Holland. Sinds april rijden er geen treinen meer over de lijn en is de verbouwing tot metrolijn begonnen.

Onverwachte stroomkabels

Er is volgens RTV Rijnmond meer bodemvervuiling en asbest gevonden dan verwacht. Ook zijn er kabels en leidingen gevonden, die voor een deel nog in gebruik zijn. Daar was niet op gerekend, ondanks onderzoek vooraf. Die leidingen moeten opgeruimd of verlegd worden.

Een andere tegenvaller was de ontwikkeling van beveiligingssoftware. De eerste testen vielen tegen, en daardoor is de beveiliging niet op tijd klaar.

Al met al zullen de eerste metro's niet in september, maar in februari volgend jaar kunnen rijden. Deze zomer moet de ombouw van de lijn wel klaar zijn, zodat omwonenden van de lijn daar geen last meer van hebben.

Er gaan extra spitsbussen rijden tussen Vlaardingen en Schiedam, nu de metro langer op zich laat wachten. Wat de extra kosten zijn door de tegenvaller is nog niet bekend.

Rijnmond
Het traject van de Hoekse Lijn

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl