Een weggespoelde rots op een overstroomde weg in Oita
NOS NieuwsAangepast

400.000 mensen geëvacueerd na overstromingen in Japan

In het zuiden van Japan zijn bijna 400.000 mensen geëvacueerd na zware regenval en overstromingen. Volgens de Japanse regering wordt het gebied geteisterd door aardverschuivingen en rivieren die buiten hun oevers treden.

Een 93-jarige man kwam door het noodweer om het leven. Volgens de politie was hij meegesleurd door het water. Ook worden zeven mensen vermist.

De problemen zijn vooral groot in de provincie Fukuoka. Daar moesten 375.000 mensen hun huis uit, vanwege de dreiging van het hoge water. De evacués worden opgevangen in hoger gelegen scholen en overheidsgebouwen.

Schade

Ook in Oita, niet ver van Fukuoka, zijn een paar rivieren buiten hun oevers getreden. Daar zijn tot nu toe 21.000 mensen geëvacueerd. Zeker vijf mensen zijn geïsoleerd geraakt nadat een dijk was doorgebroken en hun vluchtroute was overstroomd.

Volgens de Japanse regering kan het hoge water voor grote schade zorgen. Het Japanse leger helpt mee met de noodmaatregelen in de getroffen provincies. Verwacht wordt dat de buien doorgaan tot in ieder geval morgenochtend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl