EPA
NOS Nieuws Buitenland Aangepast

Maker anti-CNN-video met Trump zegt sorry

De maker van de video waarin het lijkt alsof president Trump iemand met een CNN-logo als hoofd tegen de grond werkt, heeft zijn excuses aangeboden.

De video was volgens hem bedoeld als satire. "Het filmpje was niet bedoeld als aanmoediging van geweld tegen CNN of andere nieuwsorganisaties", schreef hij onder het alias HanAssholeSolo op het online forum Reddit.

Hij maakte een gifje van beelden uit 2007, toen Trump tijdens een worstelevenement zogenaamd de strijd aanging met een worstelcommentator. Hij plaatste het CNN-logo over het hoofd van de commentator. Het gifje werd later door iemand anders bewerkt en er werd geluid onder gemonteerd.

Het filmpje werd zondag wereldnieuws doordat Trump het zelf op Twitter deelde.

Trump worstelt in video met CNN-logo

CNN sprak de maker van het gifje, die bang is dat zijn identiteit wordt onthuld. Hij vroeg de nieuwszender zijn naam niet bekend te maken, omdat hij bang is voor zijn veiligheid en niet wil dat zijn familie in verlegenheid wordt gebracht.

De nieuwszender publiceert zijn naam niet, omdat hij zijn excuses heeft aangeboden en belooft zich niet nog een keer te misdragen op sociale media. CNN behoudt zich wel het recht voor dat alsnog te doen, als hij zich niet houdt aan zijn belofte.

STER reclame