Hollandse Hoogte

Politieke partijen in Utrecht liggen met elkaar in de clinch om de bittergarnituur op het stadhuis. De vraag of er wel of geen vegahapjes moeten worden geserveerd, leidt tot verdeeldheid binnen de coalitie, meldt RTV Utrecht.

Een voorstel van de Partij voor de Dieren om voortaan bij alle bijeenkomsten die de gemeente organiseert minimaal voor de helft vegetarische en veganistische hapjes te serveren, haalde donderdag een meerderheid in de gemeenteraad. GroenLinks en D66, coalitiegenoten van van de VVD, stemden vóór.

De VVD is niet zozeer tegen uitbreiding van het aantal vegahapjes, maar wil de vrijheid behouden om te kunnen kiezen voor bijvoorbeeld een bitterbal, zegt fractievoorzitter Dimitri Gillissen. De partij dient daarom morgen een nieuwe motie in.

Vegaquotum

"De PvdD wil met het voorstel bepalen wat je op je bord hebt. Dat wil de VVD niet. Dat mensen kiezen voor een vegetarische of veganistische hap is prima, maar de partij legt een vegaquotum op. Daar zijn we niet van. Laat mensen lekker zelf bepalen wat ze eten. Dat is geen taak van de gemeente."

STER reclame