1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Politie
NOS NieuwsAangepast

Drie arrestaties in onderzoek naar verzenden drugs via de post

De politie heeft twee mannen en een vrouw opgepakt in een onderzoek naar het verzenden van drugs via de post. De drugs werden vermoedelijk via het zogenoemde dark web, een verborgen deel van het internet, aangeboden.

Vanwege het onderzoek zijn vanochtend vier huizen, een vakantiehuisje en drie garageboxen in Amsterdam, Amstelveen en Zandvoort doorzocht. Daarbij werd onder meer 13.000 euro contant geld aangetroffen en vijftien dure horloges. Een garagebox was tot de nok toe gevuld met softdrugs en middelen om dat te produceren. In een andere garagebox werd een enorme kluis gevonden met daarin ook veel softdrugs.

Drugshonden

Het onderzoek naar de handel begon eerder dit jaar, toen zes postpakketten werden onderschept. Daarin zaten verdovende middelen als xtc, hasj, mdma, lsd, cocaïne en amfetamine. Het OM denkt dat twee van de vandaag aangehouden mannen de pakketten hebben verstuurd, in samenwerking met een verkoper op het dark web. Wat de rol van de vrouw is, is niet bekendgemaakt.

Een verdacht postpakket kan door PostNL worden opgespoord. Zij laten drugshonden controles uitvoeren in distributiecentra voor pakketten. Als een hond bij een pakket aanslaat, wordt het pakket ongeopend aan de politie overhandigd. Die mag het pakket na toestemming van de rechter-commissaris en in aanwezigheid van een officier van justitie openen. Vanwege het briefgeheim mag PostNL dat zelf niet doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl