Verweij: weet jij wat Kramer doet?

Het is een ietwat koddig gezicht. De Russische schaatsselectie die traint in Thialf met Koen Verweij als volwaardig lid. Verweij heeft de samenwerking gezocht met zijn voormalige trainer Kosta Poltavets richting de Olympische Winterspelen van volgend jaar.

Verweij trok zich na zijn vertrek bij de Corendon-ploeg in 2015 een jaartje terug uit de schaatssport en keerde pas vorig najaar terug. Nu wil de wereldkampioen allround van 2014 zijn oude niveau tussen de Russen weer gaan halen. Poltavets is de bondscoach van de Russische selectie.

Joeskov

Verweij: "Dit is niet gebruikelijk, maar wel een mooi iets. Ik kan nu samenwerken met, denk ik, de beste 1.500 meter-rijder van dit moment, met Denis Joeskov. Hopelijk gaat de samenwerking door tot aan de Winterspelen van volgend jaar."

Maar schaatsen en Russen..., Dan komt toch ook de onvermijdelijke dopingvraag voorbij. Verweij weet het, maar haalt zijn schouders op. "D'r is natuurlijk wel wat gebeurd, maar daar hou ik me niet mee bezig. Ik doe mijn trainingsstages onder leiding van Kosta en heb mijn eigen medische staf in Nederland."

"Ik weet wat ik doe. Jij niet? Weet jij wel wat Sven Kramer doet? Toch ook niet? Ik heb het sporttechnisch mooi voor elkaar. Op trainingskampen zijn we bij elkaar betrokken, maar ik heb nog niets gemerkt van doping", zegt Verweij.

STER reclame