Staatssecretaris Van Dam
NOS NieuwsAangepast

Staatssecretaris Van Dam naar NPO

Staatssecretaris Van Dam stapt over naar de publieke omroep. De 39-jarige PvdA-staatssecretaris van Economische Zaken wordt lid van de raad van bestuur van de NPO.

Volgens voorzitter Bruins van de raad van toezicht is Martijn van Dam gekozen vanwege zijn kennis en ervaring en affiniteit met media. Met zijn benoeming is de raad van bestuur weer compleet: Shula Rijxman is voorzitter en Jaap Kooij en Martijn van Dam zijn lid.

Van Dam zegt dat hij wil bijdragen aan een moderne media-organisatie die nieuwe technologie benut om kijkers en luisteraars op alle platforms zo goed mogelijk te bedienen.

Woordvoerder media

Van Dam is sinds anderhalf jaar staatssecretaris van Economische Zaken. Daarvoor zat hij bijna dertien jaar in de Tweede Kamer voor de PvdA. Hij voerde onder meer het woord over mediazaken. Tot zijn overstap naar het kabinet was hij ook vice-fractievoorzitter. Bij de verkiezingen van maart stond hij op eigen verzoek niet meer op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer.

De benoeming van Van Dam gaat in op 1 september, ook als er dan nog geen nieuw kabinet is. Zijn taken worden dan overgenomen door minister Kamp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl