Getty Images
NOS Nieuws

Game-maker China beperkt na druk speeltijd verslaafde kinderen

Chinese kinderen onder de 12 jaar die het middeleeuwse spel Honour of Kings willen spelen, moeten voortaan na een uur stoppen. De maker van het spel, Tencent, heeft op verzoek van ouders en leerkrachten een limiet ingesteld. De kinderen raakten er verslaafd aan.

Naast het tijdslot mogen kinderen tot 12 jaar na 21.00 uur niet meer spelen. Voor kinderen tussen de 12 en 18 jaar is de limiet twee uur per dag. Tencent kon tegenover persbureau Reuters niet zeggen of de maatregel alleen voor China geldt of ook voor andere landen.

Op de beurs is geschrokken gereageerd op het nieuws. Op het dieptepunt stond het aandeel van Tencent 5 procent in het rood.

200 miljoen gebruikers

Het spel wordt door meer dan tweehonderd miljoen mensen gespeeld. De meesten komen uit China. In Chinese media is er veel kritiek geweest op de verslavende werking van het spel, dat ook geweld bevat.

"Er zijn in China geen regels om verslaving via spellen tegen te gaan, maar we hebben besloten om als eerste partij een limiet te stellen aan de speeltijd", zegt Tencent in een verklaring. Het bedrijf is naast Honour of Kings ook eigenaar van onder meer de populaire chatdienst WeChat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl