Djibril Cissé
NOS VoetbalAangepast

Gepensioneerde Cissé duikt op in Zwitserse derde divisie

Zijn loopbaan was al omgeven met curieuze incidenten, opmerkelijke overstappen en sappige schandalen. Inmiddels is Djibril Cissé zijn wilde haren kwijt, maar nog niet zijn streken.

De 35-jarige aanvaller, die bijna twee jaar geleden een punt achter zijn carrière zette, keert namelijk terug op het voetbalveld. Bij de semiprofs van Yverdon Sport, een club uit de derde divisie van Zwitserland.

De terugkeer van Cissé is een stunt van clubvoorzitter en vastgoedondernemer Mario Di Pietrantonio, die vorig seizoen met Yverdon Sport promoveerde naar het derde niveau in Zwitserland.

Yverdon Sport is de twaalfde club in zeven landen voor het Franse 'enfant terrible', dat 41 interlands speelde en op twee WK's uitkwam.

Zijn hoogtepunt beleefde Cissé bij Liverpool, waarmee hij in 2005 de Champions League won en een jaar later scoorde in de gewonnen FA Cup-finale.

In 2015 speelde Cissé nog een maandje bij Saint-Pierroise op het eiland Réunion. Daarna stortte hij zich op zijn kledinglijn (Mr Lenoir) en een carrière als DJ.

  • AFP
    2009-2011: Panathinaikos
  • AFP
    1998-2004: AJ Auxerre
  • AFP
    2004-2006: Liverpool
  • AFP
    2008-2009: Sunderland
  • EPA
    2011-2012: Lazio
  • AFP
    2012-2013: Queens Park Rangers

Cissé's nieuwe werkgever uit Yverdon-les-Bains, aan het Meer van Neuchatel, werd opgericht in 1953. In 64 jaar speelde de club slechts vier seizoenen op het hoogste niveau.

Met Lucien Favre - later succesvol bij Borussia Mönchengladbach en Olympique Nice - als trainer en Blaise Nkufo in de spits speelde de club rond de eeuwwisseling twee seizoenen op het hoogste niveau in Zwitserland.

Het hoogtepunt in de clubhistorie was het bereiken van de Zwitserse bekerfinale in 2001, al was Servette in die finale duidelijk te sterk (3-0).

De laatste jaren bivakkeerde Yverdon in de kelder van het Zwitserse voetbal.

Djibril Cissé in 2006 bij Liverpool

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl