Formule 1-coureur Sebastian Vettel
NOS SportAangepast

FIA onderneemt geen verdere stappen tegen Vettel

Sebastian Vettel hoeft zijn onsportieve actie tegen Lewis Hamilton in de Grand Prix van Azerbeidzjan niet zwaar te bekopen. De internationale autosportfederatie FIA heeft de bewuste actie, waarbij Vettel de auto van zijn concurrent Hamilton bewust ramde, onderzocht en besloten geen straf op te leggen.

Vettel moest vandaag, nog wel op zijn dertigste verjaardag, in Parijs op het matje komen bij de FIA. De federatie liet na afloop weten de actie van Vettel af te keuren, maar genoegen te nemen met zijn excuses. Wel gaat Vettel het komende jaar in zijn vrije tijd meewerken aan educatieve activiteiten bij FIA-evenementen.

Vol incidenten

De GP van Azerbeidzjan stond bol van de incidenten, maar het voorval tussen Vettel en Hamilton spande de kroon. De Duitser botste op Hamilton toen de safety car nog op de baan was. Het incident gebeurde in een bocht, nadat Hamilton ineens vaart minderde.

Vettel raakte geïrriteerd door de onverwachte manoeuvre van Hamilton, ging naast hem rijden en ramde vervolgens bewust diens bolide. Vettel moest voor straf tien seconden stoppen in de pitstraat. Enkele dagen na de GP maakte de FIA bekend het voorval nader te zullen onderzoeken.

Vettel eindigde in Bakoe als vierde, net voor Hamilton. In de strijd om de wereldtitel blijft Vettel met een voorsprong van veertien punten op Hamilton aan de leiding.

Waarom botste Vettel tegen Hamilton? Een reconstructie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl