NOS WielrennenAangepast

Komt de Tour in 2019 terug naar Zeeland?

De Tour de France terug naar Neeltje Jans. Met dat idee lobbyt een afvaardiging van de provincie Zeeland dezer dagen. Zondag spraken twee gedeputeerden met de Tourorganisatie ASO. "We zijn hoopvol."

Komt de Tour in 2019 terug naar Zeeland?

"We zijn hier om de contacten warm te houden. Met de hoop op een start en finish in Zeeland", legt Jo-Annes de Bat uit. "Wanneer? In 2019 zou mooi zijn. Dan is de start in Brussel", weet Ben de Reu.

In 2015 begon de Tour nog in Utrecht. De eerste rit in lijn finishte op Neeltje Jans. "Nairo Quintana verloor daar de Tour. Als je Zeeland wil tonen, is dat wel weer de plek. En we weten dat de Tourdirecteur best een beetje verliefd op Neeltje Jans is geworden."

De etappe werd destijds gewonnen door Andre Greipel. Hij klopte Peter Sagan en Mark Cavendish in de sprint.

Greipel klopt Sagan en Cavendish in sprint Neeltje Jans

Er zijn meer kapers op de kust. Onder meer ook Limburg. "Een etappe van Zeeland naar Limburg kan. Dat is tweehonderd kilometer. Maar het moet je gegund worden. Voor het geld hoeft ASO het niet te doen", stelt De Bat.

"Het bedrijfsleven is vandaag mee. Zij willen het graag, dat helpt ons wel." De delegatie heeft al een idee geopperd bij de ASO: een tijdrit. "Het zou mooi zijn als Tom Dumoulin er zou kunnen winnen", droomt De Reu hardop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl