NOS NieuwsAangepast

Trump worstelt in video met CNN-logo, en deelt die op Twitter

Dat Donald Trump geen fan van CNN was, wisten we al. Dat heeft hij nog maar eens kenbaar gemaakt met een bewerkt filmpje dat hij op Twitter deelt.

Vandaag deelde de Amerikaanse president een filmpje van een worstelwedstrijd, dat zo bewerkt is dat het lijkt alsof Trump iemand met een CNN-logo als hoofd naar de grond werkt. Het originele filmpje stamt uit 2007, toen Trump tijdens World Wrestling Entertainment zogenaamd de strijd aanging met worstelcommentator Vince McMahon. Het hoofd van McMahon is vervangen door het logo van CNN.

Trump worstelt in video met CNN-logo

De tweet werd in twee uur tijd meer dan 100.000 keer gedeeld, 3 miljoen keer bekeken en 150.000 keer geliket. Dat is veel voor een tweet van Trump.

CNN heeft op de tweet gereageerd. De nieuwszender noemt het een kinderachtige actie en refereerde aan een uitspraak van Trumps perssecretaris Sarah Huckabee Sanders. Sanders zei drie dagen geleden: "De president heeft op geen enkele manier ooit geweld aangemoedigd. Integendeel, juist."

"Blijkbaar heeft Sanders gelogen", zegt CNN in een verklaring. "In plaats van het voorbereiden van zijn ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin, het dealen met Noord-Korea en het uitwerken van zijn zorgverzekeringswet, houdt hij zich bezig met kinderachtig gedrag dat ver beneden de waardigheid van zijn ambt is. Wij zullen ons werk blijven doen. Misschien is het tijd dat hij daar ook mee begint."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl