NOS

Onschuldig vraagt correspondent Frank Renout aan een automobilist in Parijs: "U heeft geen milieusticker, of wel?" De man barst daarop in lachen uit. Zonder dat hij het wist sprak Renout de Mexicaanse Emilio Azcárraga aan, een van de rijkste mannen ter wereld.

Een deel van het interview met Azcárraga werd vrijdag uitgezonden in het NOS Journaal van 20.00 uur. In het fragment is te zien hoe de miljardair in de lach schiet: "Ik heb verdomme geen idee wat je zegt, joh", mompelt hij in het Spaans. "Ik begrijp niet wat je bedoelt", vult hij aan in het Frans.

Mexico-correspondent Jan-Albert Hootsen zag de reportage in het NOS Journaal. Hij herkende de miljardair en deelde de video op Twitter. Inmiddels hebben zijn Mexicaanse collega's de video ook opgemerkt; de post van journalist Esteban Illades is al bijna 1400 keer geretweet.

Het gesprek gaat later over in het Engels en dan wordt de vraag duidelijk. Azcárraga rijdt in een huurauto en beschikt daarom volgens hem niet over een vignet. Renout wijst hem erop dat hij hiervoor kan worden beboet. "O joh, dat is prima", zegt hij en hij rijdt lachend weg.

Bekijk hieronder het interview, waar het qua voertalen alle kanten opgaat:

Rijke Mexicaan 'snapt er niets van'

Renout sprak een stuk of twintig automobilisten aan. Azcárraga viel op omdat hij in een auto reed met een Nederlands kenteken. Renout verwachtte dan ook niet een Mexicaan te treffen. Puur toeval dus, dat hij de rijke man voor zijn microfoon kreeg.

"Volgens mijn Mexicaanse collega's is Azcárraga normaal nauwelijks benaderbaar voor interviews", zegt Renout. Gemiste kans, vinden ze. "Ze zeggen nu: je had nog veel interessantere vragen kunnen stellen als je wist wie je voor je had."

STER reclame