NOS SportAangepast

Tiende EK-titel voor softbalsters

De Nederlandse softbalsters hebben in Bollate voor de tiende keer de Europese titel veroverd. Titelhouder Italië, dat de overige tien EK's won, werd in eigen huis met 7-1 verslagen.

Nederland speelde vrijdagavond in de halve finales ook al tegen Italië. Toen won Oranje met 1-0, waarna Italië zaterdag via de herkansing tegen Groot-Brittannië (8-1) alsnog de finale haalde.

Spannend werd de eindstrijd niet. Al in de eerste inning was het na honkslagen van Chantal Versluis en Dinet Oosting 3-0. De tweede slagbeurt leverde drie hits en een vierde punt op.

Startend werper Ginger de Weert stond daarop de heuvel af aan Rebecca Soumeru. Die moest wel een run toestaan, maar na een homerun van Britt Vonk was het duel al in de derde inning gespeeld (6-1).

In het restant stond Soumeru, die eindigde met vijfmaal drie slag, alleen nog een paar lossen honkslagen toe. "Die goede start gaf ons wel rust, hoewel je het met de Italianen nooit weet."

Oranje bleef het hele toernooi ongeslagen. "We zijn gewoon aanvallend en verdedigend sterk. Dat maakt het voor een tegenstander lastig om tegen ons te spelen", aldus Soumeru.

Door de finale te bereiken, stelde de ploeg ook de A-status van het NOC*NSF en de bijhorende financiële steun veilig. Een belangrijke stap op weg naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. "Daardoor kunnen we veel blijven trainen en toernooien spelen om nog beter te worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl