NOS WielrennenAangepast

Valverde eerste uitvaller in Tour na harde val

Valverde hard onderuit en glijdt hekken in in spekgladde bocht

Voor Alejandro Valverde heeft de Tour de France maar luttele minuten geduurd. De Spanjaard ging in de eerste etappe hard onderuit en moest per ambulance afgevoerd worden. Hij bleek een gebroken knieschijf, een gebroken enkel en een diepe snijwond in een scheenbeen te hebben opgelopen en werd de eerste uitvaller van 2017.

De geroutineerde Movistar-renner ging in de tijdrit in Düsseldorf in de bocht onderuit op de door de regen spekgladde weg en gleed met behoorlijke snelheid de dranghekken in.

Valverde was net vertrokken voor zijn tiende Tour, waarin hij een van de belangrijkste helpers van Nairo Quintana moest worden.

In 2015 eindigde hij op het podium (derde) en vorig jaar eindigde de Spanjaard als zesde. Valverde, die in totaal vier ritzeges boekte, moest in 2005 en 2006 opgeven.

Meer slachtoffers

Er was nog meer leed onder vallende renners. Ion Izagirre, de kopman van Bahrein-Merida, haalde de finish ook niet. De Spanjaard viel in dezelfde bocht als Valverde. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en moet geopereerd worden aan een breuk in zijn wervelkolom.

Ook Luke Durbridge (Orica-Scott) en Tony Gallopin (Lotto-Soudal) gingen pijnlijk onderuit. Beiden bezeerden hun enkel en het is afwachten of zij morgen aan de start kunnen verschijnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl