Ook op de Strip is een cannabiswinkel geopend
NOS NieuwsAangepast

Wiet kopen voortaan legaal in Las Vegas

In de Amerikaanse staat Nevada kan vanaf vandaag legaal marihuana worden gekocht voor recreatief gebruik. De wet die dat mogelijk maakt, werd om middernacht Amerikaanse tijd van kracht.

In het toeristenoord en gokstad Las Vegas stonden gisteravond honderden mensen in de rij voor een speciale cannabiswinkel op de Strip. Toen de deuren opengingen, klonk een groot gejuich.

Een van de eerste mensen die er iets kochten, was de Democratische senator Tick Segerblom. Hij zet zich al jaren in voor het legaliseren van softdrugs.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Vanaf nu kunnen mensen in Nevada maximaal 1 ounce marihuana kopen, oftewel zo'n 28 gram. Ze moeten ouder zijn dan 21 jaar. Het blijft verboden om de wiet in het openbaar te roken, dus in casino's en andere uitgaansgelegenheden in Las Vegas blijft het opsteken van een joint taboe.

De federale Amerikaanse regering heeft marihuana verboden, maar afzonderlijke staten krijgen de vrijheid om hun eigen wietbeleid te bepalen. Nevada is na Colorado, Oregon, Washington en Alaska de vijfde Amerikaanse staat die de softdrugs heeft gelegaliseerd, inclusief de teelt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl