Adele bij een eerder optreden in Londen
NOS NieuwsAangepast

Adele zegt laatste Wembley-concerten af om beschadigde stembanden

De Britse zangeres Adele heeft de laatste twee optredens van haar reeks in het Londense Wembley-stadion afgezegd. Ze heeft last van haar stem. Daarmee komt haar wereldtournee, die bijna anderhalf jaar heeft geduurd, voortijdig tot een einde.

Eerder deze week trad de zangeres al twee keer op in een bomvol Wembley. Woensdag trok haar optreden 98.000 bezoekers, een record voor een stadionconcert in het Verenigd Koninkrijk. Die optredens hebben te veel van haar gevergd, is nu gebleken.

"Ik heb twee avonden geworsteld met mijn stem", schrijft Adele op Twitter. "Ik moest er veel harder voor werken dan normaal." Na afloop heeft een arts vastgesteld dat ze haar stembanden heeft beschadigd.

Balen

De 29-jarige zangeres biedt haar excuses aan haar fans aan en zegt dat ze er enorm van baalt. "Wie zegt er verdomme nu concerten in Wembley af!? Het voelt alsof mijn hele carrière me heeft gevoerd naar deze vier optredens."

Fans zijn nu bang dat ze Adele nooit meer live zullen zien. De zangeres zegt geregeld dat ze liever thuiszit dan op tournee is. Tijdens een van haar Wembley-optredens van deze week zei ze nog dat ze niet weet of ze ooit nog zal touren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl