MSNBC-presentatoren Joe Scarborough en Mika Brzezinksi
NOS NieuwsAangepast

Trump en MSNBC-presentatoren ruziën over leugens en chantage

President Trump en de twee presentatoren van het MSNBC-programma Morning Joe blijven via Twitter bekvechten met elkaar. Trump viel presentatoren Mika Brzezinski en Joe Scarborough gisteren aan via Twitter, vandaag beschuldigen ze elkaar over en weer van leugens. Brzezinski en Scarborough suggereren zelfs dat hoge medewerkers van het Witte Huis hen hebben gechanteerd.

De hoogoplopende discussie begon gisteren nadat de president op Twitter had geschreven dat "Gekke Mika met haar lage IQ en Psycho Joe" hem met Oud en Nieuw wilden bezoeken. Volgens Trump bloedde Brzezinski hevig van een facelift en heeft hij hen geweigerd. Zowel uitgesproken tegenstanders als partijgenoten van Trump reageerden gisteren afwijzend op de tweets.

Vanmorgen plaatste The Washington Post een column van Brzezinski en haar verloofde Scarborough. Opvallend is dat ze schrijven dat hooggeplaatste medewerkers van het Witte Huis al eerder deze maand excuses hebben geëist voor de negatieve berichtgeving over de president in Morning Joe. Als ze hun excuses niet zouden aanbieden, schrijven ze, zou de tabloid The National Enquirer een negatief verhaal over hen schrijven.

National Enquirer

"Als je de president opbelt en je je excuses maakt voor jullie berichtgeving dan pakt hij de telefoon op en zal hij het verhaal 'doorprikken'", zei een medewerker van het Witte Huis volgens Scarborough tegen hem. Het zou gaan om zeker drie hoge medewerkers. Volgens New York Magazine was het Trumps adviseur en schoonzoon Jared Kushner die Scarborough persoonlijk heeft gevraagd om excuses.

David Pecker, de directeur van het moederbedrijf achter The National Enquirer, is een belangrijke bondgenoot van Trump, heeft hij zelf ook toegegeven. Hij zou in het verleden verschillende verhalen hebben tegengehouden waarin negatief over Trump werd geschreven.

Trump zegt op Twitter juist dat het Scarborough zelf was die contact zocht. Hij zou Trump gevraagd hebben het verhaal de nek om te draaien. "Ik heb nee gezegd!", aldus Trump.

Scarborough riposteerde vervolgens weer dat hij de sms-berichten en telefoontjes van de Witte Huismedewerkers kan laten zien. "Waarom lieg je toch over dingen die zo makkelijk kunnen worden weerlegd? Wat is er mis met je?", twitterde hij naar de president.

Facelift

Het stel zegt verder dat ze niet bij Trumps Nieuwjaarsfeest wilden zijn. Wel zouden ze op verzoek van de president hem die dag hebben gesproken, maar ze gingen naar eigen zeggen na een kwartier weer weg.

In de column staat ook dat het volgens het stel een leugen is dat Brzezinski's gezicht bloedde als gevolg van een facelift. Naar eigen zeggen heeft ze nooit een dergelijke ingreep laten doen.

Wel zou ze wat overtollige huid onder haar kin hebben laten weghalen, maar ze schrijft dat ze daar nooit geheimzinnig over heeft gedaan. Uit foto's zou blijken dat haar gezicht op Oudejaarsavond volledig intact was.

In Vanity Fair zegt ze zelfs dat Trump maar bleef vragen welke dokter de ingreep had gedaan. "Hij heeft het letterlijk tien keer gevraagd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl