Kaartjes Paleis Noordeinde binnen dag uitverkocht

Koningin Máxima houdt een toespraak in Paleis Noordeinde ANP

Binnen een dag waren ze allemaal weg, de 10.000 kaarten voor de zomeropenstelling van Paleis Noordeinde. Onder de gelukkigen dit jaar waarschijnlijk ook veel mensen die vorig jaar achter het net visten. Ook toen waren de kaartjes namelijk binnen enkele uren op.

Vorige zomer ging het paleis voor het eerst in jaren weer open voor het publiek. Het succes van die openstelling is de reden dat bezoekers ook dit jaar weer welkom zijn. Koning Willem-Alexander vond het een goed idee er een jaarlijks terugkerend fenomeen van te maken.

Opvallend is dat onze zuiderburen goed vertegenwoordigd zijn in de statistieken: de Belgen kochten 7 procent van de kaartjes.

Stallen minder populair

In totaal gingen vanmorgen 25.600 kaartjes in de verkoop, op een speciaal daarvoor opengestelde website: 10.000 voor het paleis en 15.600 voor de naastgelegen Koninklijke Stallen. Die stallen zijn overigens aanmerkelijk minder populair. Daarvoor zijn nog steeds genoeg kaartjes beschikbaar.

Voor wie toch liever het paleis bezoekt zijn er twee mogelijkheden: of wachten tot de volgende zomer, of jezelf rondleiden via Google Street View.