Chantal Versluis, Brenda Beers en Jessie van Aalst
NOS SportAangepast

EK softbal: geen topper, maar muntje gooien

De Nederlandse softbalsters hebben de halve finales van het EK softbal in Italië bereikt. Daarin wacht vrijdagavond het gastland.

Nederland en Italië, de eeuwige rivalen, zouden elkaar donderdagavond in de groepsfase ook al treffen, maar door de regen en het uitgelopen programma werd dat duel geschrapt.

Het toernooi kampt de hele week al met slecht weer, waardoor er in het programma ook weinig ruimte was om het duel in te halen. Aangezien Nederland en Italië al zeker van de eerste twee plaatsen waren, besloot de organisatie de wedstrijd helemaal te schrappen.

Om te bepalen welk land er bij een gelijke eindstand groepswinnaar is, werd een muntje gegooid. Nederland won de toss en koos ervoor om in het halvefinaleduel de uitploeg te zijn.

Onvrede

De winnaar van de halve finale bereikt de eindstrijd, de verliezer neemt het voor de tweede finaleplaats op tegen de winnaar van het duel tussen Groot-Brittannië en Tsjechië. Overigens moeten Nederland en Italië vrijdag eerst nog hun laatste pouleduel (tegen respectievelijk Griekenland en Rusland) spelen.

De beslissing 's avonds laat om de topper te schrappen leidde tot veel onvrede bij de fans. Helemaal omdat de organisatie besloot alleen de tickets te vergoeden die na 21.00 uur waren aangeschaft, terwijl het duel om 20.45 uur gepland stond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl