Reshmie Oogink
NOS SportAangepast

Oogink na WK-brons: dit is best wel een goede comeback

Ze heeft geschiedenis geschreven, Reshmie Oogink. Voor het eerst sinds 1999 stond er bij de WK taekwondo weer een Nederlandse vrouw op het podium. Maar de bronzen plak bezorgt Oogink een dubbel gevoel.

"Het missen van de finale op een golden point is wel echt rot", reageert Oogink vanuit Zuid-Korea in Langs de Lijn En Omstreken. Ze verloor de halve finale van Milica Mandic uit Servië na een score in de extra tijd.

Oogink verliest halve finale na golden point

De Nederlandse dwong even daarvoor met een late gelijkmaker een vierde ronde af. "Ik probeerde nog te scoren, zodat we geen golden point nodig hadden. Daarin werd ik door haar verrast", aldus een balende Oogink.

Vrolijke kant

Toch kon ze ook al met gepaste trots terugkijken op haar prestatie. "De medaille heeft ook zeker een vrolijke kant. Eind december werd ik geopereerd aan een ingescheurde kruisband. Dit is mijn eerste toernooi sindsdien. Dus het is best wel een goede comeback."

Nu de WK voorbij is, is het tijd voor een korte pauze voor de 27-jarige Almelose. "Na de zomer beginnen de grand prix-series. Daar strijden de beste 32 van de wereld tegen elkaar. Daarna ga ik langzaam richting de Olympische Spelen van Tokio werken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl