Jesse van Wieren
NOS NieuwsAangepast

Stel krijgt acht jaar cel en tbs voor doodslag Jesse van Wieren

Rhowan P. en Desiree G. zijn veroordeeld tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van Jesse van Wieren. De straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie.

Van Wieren verdween tijdens de jaarwisseling van 2015 op 2016. Zijn lichaam werd een paar dagen later teruggevonden in de tuin van P. in Kloosterburen. Hij was onder meer 23 keer in zijn nek gestoken.

Het blijft onduidelijk hoe Van Wieren met de twee in aanraking is gekomen. "De trieste conclusie is dat nooit helemaal duidelijk zal worden wat er precies is gebeurd", zei de rechter. Het is niet komen vast te staan waardoor de ruzie ontstond en waarom die zo uit de hand liep.

Tegenstrijdige verklaringen

P. (27) en G. (28) zeiden dat er sprake was geweest van noodweer, maar daar ging de rechtbank niet in mee. Het stel legde bij een reconstructie tegenstrijdige verklaringen af, die bovendien niet werden ondersteund door het forensisch bewijs.

P. heeft zijn vriendin G. volgens de rechter proberen te beschermen, ook ten koste van zichzelf. "Daar waar hij G. zou kunnen belasten, zegt P. geen herinneringen meer te hebben."

Volgens de rechter is geen sprake van moord, maar van doodslag, omdat niet kan worden bewezen dat zij van plan waren Van Wieren van het leven te beroven. De rechtbank rekent het P. en G. aan dat zij het lichaam van Van Wieren op oneerbiedige wijze in de tuin hebben begraven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl