NOS NieuwsAangepast

Werkzaamheden op het spoor en op de weg: waar staat het vast deze zomer?

Weggebruikers en treinreizigers moeten in juli en augustus rekening houden met overlast, want Rijkswaterstaat en ProRail gaan in de zomermaanden op meerdere plekken aan het spoor en aan de weg werken.

Wegwerkzaamheden

Rijkswaterstaat heeft in juli, augustus en september een aantal grote werkzaamheden op de agenda staan. Het meest ingrijpend is het groot onderhoud aan de A10 West bij Amsterdam, die zes weken lang dicht gaat. Ook de Heinenoordtunnel bij Rotterdam gaat in de zomer een aantal weekenden dicht voor onderhoud.

Werkzaamheden aan het spoor

Spoorbeheerder ProRail werkt van juni tot eind augustus op veertig plekken aan vernieuwing en onderhoud van het spoor, waardoor op meerdere trajecten treinen uitvallen. De werkzaamheden zijn nodig om ervoor te zorgen dat er meer treinen sneller over het spoor kunnen, zegt ProRail.

De spoorbeheerder kiest ervoor een kwart van alle reparatie- en vernieuwingswerkzaamheden in de zomer te doen, omdat dan veel mensen op vakantie zijn.

De werkzaamheden die voor de meeste overlast zorgen, zijn die rond Den Haag, Utrecht, Eindhoven, de Moerdijkbrug en Gouda.

"Het zijn grote projecten op plekken waar meer reizigers daar last van kunnen hebben. Dat de mensen langer onderweg zijn is zeker. Hoeveel langer, hangt af van het traject", zegt een woordvoerder van ProRail. "Dit jaar is het meer dan vorig. Er is meer overlast omdat er meer werk in de Randstad is."

Voor reizigers betekent het dat zij moeten moeten omrijden of overstappen op de bus om op hun bestemming te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl