Chili naar finale Confederations Cup, Bravo stopt drie strafschoppen

Aangepast
Doelman Claudio Bravo AFP

Chili is ten koste van Portugal doorgedrongen tot de eindstrijd van de Confederations Cup. Na negentig minuten reguliere speeltijd en dertig minuten verlenging was het nog 0-0 in Kazan, waarna strafschoppen nodig waren. De tweevoudig winnaar van de Copa América deed dat beter dan de Europees kampioen.

De gevierde man aan Chileense kant was keeper Claudio Bravo. Hij stopte de inzetten van Ricardo Quaresma, João Moutinho en Nani. Voor Chili benutten Arturo Vidal, Charles Aránguiz en Alexis Sánchez hun strafschoppen wel.

Lage amusementswaarde

In de openingsfase van de wedstrijd toonden de Portugese doelman Rui Patrício en collega Bravo nog allebei hun klasse bij kansen van Eduardo Vargas en André Silva. De amusementswaarde daalde daarna, al was Charles Aránguiz namens Chili voor rust nog gevaarlijk met een kopbal en een schot.

1/9Arturo Vidal juicht na zijn benutte strafschop AFP
2/9Claudio Bravo stopt de strafschop van Ricardo Quaresma EPA
3/9Eduardo Vargas (l) in duel met Cristiano Ronaldo (r) AFP
4/9Jean Beausejour (r) discusseert met Alexis Sánchez (l) AFP
5/9Arturo Vidal AFP
6/9Cristiano Ronaldo haalt uit voor een vrije trap AFP
7/9José Fonte haalt Martín Rodríguez onderuit, geen penalty EPA
8/9Rui Patricio ziet de inzet van Arturo Vidal op de paal belanden AFP
9/9De Chileense held Claudio Bravo wordt bedolven onder teamgenoten AFP

Ook de tweede helft begon spectaculair met kansen voor Chili (een omhaal van Vargas werd gestopt en Arturo Vidal schoot over), maar weer was het vervolg matig. En zo bleven beide verdedigingen overeind en was een verlenging noodzakelijk.

Geen penalty, wel paal en lat

In de verlenging was de eerste kans voor Chili. Alexis Sánchez stond volledig vrij, maar schoot naast. In de tweede helft van de verlenging had Chili recht op een strafschop na een overtreding van José Fonte op Francisco Silva, maar scheidsrechter Alireza Faghani zag er geen penalty in en de videoscheidsrechter greep niet in.

Vlak voor het einde van de verlenging was Chili nog het dichtst bij een goal, maar Arturo Vidal raakte de paal en in de rebound schoot invaller Martín Rodríguez van dichtbij op de lat. In de strafschoppenserie kreeg Chili uiteindelijk toch loon naar werken.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Chileense doelman Bravo held in strafschoppenserie

In de finale treft Chili zondag de winnaar van de andere halve finale tussen Mexico en Duitsland op donderdag. Beide duels zijn live te volgen bij de NOS.

STER Reclame