Doelman Claudio Bravo
NOS VoetbalAangepast

Chili naar finale Confederations Cup, Bravo stopt drie strafschoppen

Chili is ten koste van Portugal doorgedrongen tot de eindstrijd van de Confederations Cup. Na negentig minuten reguliere speeltijd en dertig minuten verlenging was het nog 0-0 in Kazan, waarna strafschoppen nodig waren. De tweevoudig winnaar van de Copa América deed dat beter dan de Europees kampioen.

De gevierde man aan Chileense kant was keeper Claudio Bravo. Hij stopte de inzetten van Ricardo Quaresma, João Moutinho en Nani. Voor Chili benutten Arturo Vidal, Charles Aránguiz en Alexis Sánchez hun strafschoppen wel.

Lage amusementswaarde

In de openingsfase van de wedstrijd toonden de Portugese doelman Rui Patrício en collega Bravo nog allebei hun klasse bij kansen van Eduardo Vargas en André Silva. De amusementswaarde daalde daarna, al was Charles Aránguiz namens Chili voor rust nog gevaarlijk met een kopbal en een schot.

 • AFP
  Arturo Vidal juicht na zijn benutte strafschop
 • EPA
  Claudio Bravo stopt de strafschop van Ricardo Quaresma
 • AFP
  Eduardo Vargas (l) in duel met Cristiano Ronaldo (r)
 • AFP
  Jean Beausejour (r) discusseert met Alexis Sánchez (l)
 • AFP
  Arturo Vidal
 • AFP
  Cristiano Ronaldo haalt uit voor een vrije trap
 • EPA
  José Fonte haalt Martín Rodríguez onderuit, geen penalty
 • AFP
  Rui Patricio ziet de inzet van Arturo Vidal op de paal belanden
 • AFP
  De Chileense held Claudio Bravo wordt bedolven onder teamgenoten

Ook de tweede helft begon spectaculair met kansen voor Chili (een omhaal van Vargas werd gestopt en Arturo Vidal schoot over), maar weer was het vervolg matig. En zo bleven beide verdedigingen overeind en was een verlenging noodzakelijk.

Geen penalty, wel paal en lat

In de verlenging was de eerste kans voor Chili. Alexis Sánchez stond volledig vrij, maar schoot naast. In de tweede helft van de verlenging had Chili recht op een strafschop na een overtreding van José Fonte op Francisco Silva, maar scheidsrechter Alireza Faghani zag er geen penalty in en de videoscheidsrechter greep niet in.

Vlak voor het einde van de verlenging was Chili nog het dichtst bij een goal, maar Arturo Vidal raakte de paal en in de rebound schoot invaller Martín Rodríguez van dichtbij op de lat. In de strafschoppenserie kreeg Chili uiteindelijk toch loon naar werken.

Chileense doelman Bravo held in strafschoppenserie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl