NOS NieuwsAangepast

Hamburg stuurt zich misdragende Berlijnse agenten weg

Een groep van ruim 220 Berlijnse politiemensen die was ingezet voor de G20-top in Hamburg, is nog voor het begin van die top teruggestuurd naar Berlijn wegens wangedrag. Het gaat om een deel van de totale groep Berlijnse agenten die naar Hamburg was gestuurd. Ze waren zondag aangekomen en zijn gisteren alweer teruggestuurd.

De jonge agenten misdroegen zich in hun containeronderkomen bij een kazerne in Bad Segeberg, ten noordoosten van Hamburg. Ze vierden uitbundig feest waarbij ze zich volgens de Hamburgse politie "onfatsoenlijk en onacceptabel" gedroegen. Sommigen plasten tegen hekken en een vrouwelijke agent zou alleen gekleed in een badjas met een wapen in haar hand op een tafel hebben gedanst. Ook was er volgens Duitse media sprake van "openlijk geslachtsverkeer".

Een woordvoerder van de Berlijnse politie noemt het gedrag van zijn collega's pijnlijk. In Berlijn wordt bekeken wat de gevolgen voor de betrokken agenten zijn. Berlijn stuurt nu ander agenten naar Hamburg voor de top op 7 en 8 juli.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl