De arrestatie van Mitch Henriquez
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Nabestaanden Mitch Henriquez krijgen namen agenten niet

De identiteit van de vijf politieagenten die in 2015 betrokken waren bij de fatale aanhouding van Mitch Henriquez, blijft onbekend. Dat heeft een rechter in Den Haag bepaald.

De nabestaanden van Henriquez willen de namen weten omdat zij de agenten willen oproepen te getuigen in voorbereiding op een civiele rechtszaak.

Misbruik

De nabestaanden hebben tijdens een eerdere kort geding-procedure ook al om de namen van de agenten gevraagd, meldt Omroep West. Dat verzoek werd toen afgewezen.

In hoger beroep moet het Hof over die zaak nog beslissen. De Haagse voorzieningenrechter noemt het misbruik van het procesrecht dat nabestaanden nu in een nieuw kort geding weer vragen om de identiteit van de agenten. Daarom is het verzoek afgewezen.

Wapen

Henriquez werd in het Haagse Zuiderpark door de vijf agenten gearresteerd bij een muziekfestival. Hij zou hebben geroepen dat hij een wapen had.

Henriquez overleed nadat agenten bij zijn aanhouding een nekklem had toegepast. Maar volgens een forensisch arts is de meest waarschijnlijke doodsoorzaak een hartstilstand of hartritmestoornissen.

Advertentie via Ster.nl