Frank de Boer gepresenteerd als nieuwe manager van Crystal Palace, rechts voorzitter Steve Parish Crystal Palace

De Boer: trots dat ik nu een Premier League-manager ben

tijd van publicatie Aangepast

Frank de Boer is aan zijn tweede buitenlandse klus als trainer begonnen. Na zijn mislukte avontuur bij Internazionale, waar hij al na drie maanden zijn congé kreeg, tekende hij vandaag voor drie jaar bij Crystal Palace, een club uit de Engelse Premier League. Daarmee gaat een vurige wens van De Boer in vervulling.

Tijdens de presentatie van later op de dag zat dan ook een stralende 'manager', zoals hij nu heet, achter de tafel. "Een vriend van mij feliciteerde mij", vertelde De Boer. "Hij zei dat ik trots mocht zijn dat ik een van de twintig managers ben in de Premier League, de grootste competitie in de wereld. En zo voel ik mij ook."

Huiswerk

De oud-trainer van Ajax had na de eerste gesprekken met de leiding van Crystal Palace meteen een goed gevoel bij de Londense club. "Ik heb mijn huiswerk gedaan en informatie verzameld over de club. En niet alleen over de spelers, maar ook over de achtergrond en geschiedenis van de club."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 De Boer: ik wilde gewoon graag naar de Premier League

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 De Boer wil van Crystal Palace een stabiele club maken

"Het is een club die verder kan groeien. Maar mijn eerste zorg is dat het een solide Premier League-club wordt, die niet steeds tegen degradatie hoeft te spelen. De vooruitzichten daarop zijn goed. En wat er dan nog meer inzit, zien we dan nog wel."

Opleiding

Een van de redenen waarom in Zuid-Londen de naam van Frank de Boer viel als opvolger van de in mei opgestapte Sam Allardyce, was de manier waarop de 47-jarige Noord-Hollander jonge talenten weet te brengen. "Crystal Palace is befaamd om zijn opleiding", was De Boer niet ontgaan. "Ik wil talenten een kans geven als ze goed genoeg zijn. Ze laten meetrainen met het eerste team, zodat ze voelen dat ze een kans maken en niet vertrekken omdat ze niet aan de bak komen."

Frank de Boer tijdens de presentatie bij Crystal Palace Pro Shots / Action Images

Ook het aanvallende voetbal dat de Nederlander predikt, sprak voorzitter Steve Parish en de zijnen aan. "Ik wil graag dominant spelen als dat kan", liet De Boer zijn toehoorders weten. "Ook als we de bal niet hebben. Die moeten we dan zo snel mogelijk terug veroveren. Attractief voetbal, zonder naïef te zijn."

Bij Inter slaagde hij daar niet in. In Italië ging van alles mis. "Met name de voorbereiding", staat de coach nog helder voor de geest. "De voorbereiding op het seizoen begon eigenlijk pas toen het seizoen allang bezig was. Ik heb daarvan geleerd. En dat neem ik nu mee."

Louis van Gaal

Over eventuele versterkingen hield De Boer zich op de vlakte en ook de vraag of hij The Eagles ziet als een opstap naar een grotere club ontweek hij.

Hij gaf wel prijs enkele maanden geleden al met Louis van Gaal te hebben gesproken over de Premier League, nog ver voor zijn eerste contacten met Palace dus. "Wat hij toen verteld heeft, houd ik tussen ons. Maar hij heeft goede tips gegeven. Hij was trouwens ook een van de eersten die mij feliciteerde met deze aanstelling."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Succes bij Ajax, ontslag bij Inter en nu naar Palace

STER Reclame