NOS VoetbalAangepast

Ook zonder Kluivert zet Curaçao opmars voort

Het voetbalteam van Curaçao wordt steeds meer een elftal om rekening mee te houden, ook na het vertrek van Patrick Kluivert. Vorig jaar kwalificeerde de ploeg zich voor het eerst voor de Gold Cup en vannacht won Curaçao de Caribbean Cup. Ook een primeur.

Op Martinique werd in de finale met 2-1 gewonnen van titelverdediger Jamaica door twee goals van voormalig NAC Breda-speler Elson Hooi.

Ook andere bekende spelers als Eloy Room (Vitesse), Jarchinio Antonia (Go Ahead Eagles), Kemy Agustien (oud-AZ), Leandro Bacuna (oud-FC Groningen) en Darryl Lachman (Willem II) stonden in de basis.

Bij de drie eerdere deelnames aan de Caribbean Cup had Curaçao, opgeklommen naar de 71ste plaats op de wereldranglijst, nog nooit een wedstrijd gewonnen.

Kluivert legde de basis

Remko Bicentini is bondscoach van Curaçao. De oud-speler van NEC nam vorig jaar het stokje over Kluivert, die in 2015 als technisch directeur (een jaar later werd hij ook bondscoach) de basis legde voor het huidige succes door een keur aan spelers uit de eredivisie en eerste divisie naar het eiland te halen.

2015: Kluivert, de bondscoach van Curaçao

Kluivert werd met Curaçao uitgeschakeld in de WK-kwalificatiereeks, maar hielp zijn ploeg wel door de eerste twee kwalificatieronden voor de Caribbean Cup.

Bicentini maakte het karwei af en werd zelfs groepswinnaar van de laatste kwalificatieronde, waarmee ook een ticket voor de Gold Cup, het continentale kampioenschap voor landen uit Midden- en Noord-Amerika, werd bemachtigd.

De Gold Cup wordt in juli in de Verenigde Staten gespeeld. Daar ontmoet Curaçao in de eerste ronde opnieuw Jamaica, maar ook Mexico en El Salvador.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl