NOS WielrennenAangepast

Broer Sagan grijpt nationale titel, Aru eert Scarponi

Niet alleen in Nederland is een week voor de start van de Tour de France traditiegetrouw het nationaal kampioenschap wielrennen op de weg, ook in andere Europese landen wordt om de nationale titel gestreden. En de ploeg van Bora-Hansgrohe heeft zich daarbij flink laten gelden.

Zo werd Juraj Sagan voor het tweede jaar op rij kampioen van Slowakije. De oudere broer van wereldkampioen Peter Sagan deed dat in Ziar Nad Hronom, waar gelijkertijd ook de Tsjechen om hun nationale titel streden.

De wedstrijd van de Tsjechen werd gewonnen door Zdenek Stybar. Voor de renner van Quick-Step was het zijn tweede nationale titel na 2014.

Sagan blij voor zijn broer

"Blij met de winst van mijn broer Juraj", twitterde Peter Sagan. "Nu gaan we ons richten op de Tour."

Twee andere Bora-renners waren de blikvangers in Duitsland. Marcus Burghardt en Emanuel Buchmann verrasten de topsprinters met een ontsnapping en duelleerden met z'n tweeën om de titel. Die ging voor het eerst naar de 33-jarige Burghardt. Op 43 seconden van het tweetal legde John Degenkolb beslag op de derde plaats.

Movistar levert weer Spaans kampioen

Jesús Herrada veroverde voor de tweede maal in zijn loopbaan de titel in Spanje. De renner van Movistar bereikte in Soria als eerste de finish, kort voor zijn ploeggenoot Alejandro Valverde. De derde plaats was voor Jon Izagirre van het team Bahrein-Merida.

Herrada was eerder in 2013 Spaans kampioen. Het was de achtste keer op rij dat de titel naar een renner van Movistar ging.

Aru eert Scarponi

In Italië pakte Fabio Aru op een heuvelachtige parcours in Ivrea de titel. Hij reed solo naar de finish. Veertig seconden later sprintte Diego Ulissi naar de tweede plaats, net voor Rinaldo Nocentini.

Bij de prijsuitreiking hield Aru het shirt van de onlangs overleden Michele Scarponi omhoog.

Arnaud Démare werd in Saint-Omer voor de tweede keer Frans kampioen. De renner van FDJ versloeg in de sprint Nacer Bouhanni en Jérémy Leveau. Démare veroverde de Franse titel eerder in 2014.

In Belgie was Oliver Naesen de beste. Hij won in Antwerpen een sprint van een kopgroep van vijf voor Sep Vanmarcke en Jasper Stuyven.

Naesen Belgisch kampioen, Aru eert Scarponi

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl