Jelena Timina en Li Jiao
NOS SportAangepast

Tafeltenniscoach Timina: voel me aan de kant gezet

Jelena Timina voelt zich aan de kant gezet door de Nederlandse tafeltennisbond. Hoewel ze begrijpt dat haar positie als bondscoach van de vrouwen niet langer houdbaar was, had ze meer compassie verwacht van de bond.

"Als bondscoach was er een onwerkbare situatie ontstaan, dat begrijp ik. Maar ik vind het heel jammer dat het mij niet gegund is om een andere functie te bekleden. Ja, ik voel me daarin wel aan de kant gezet."

Timina reageerde vrijdag bij Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1 op haar vertrek. "Ik heb een moeilijke relatie met een speelster. Ik heb er alles aan gedaan om dat te veranderen, maar dat is niet goedgekomen. Het was zij of ik." Om welke speelster het gaat, wilde Timina niet zeggen.

De opvolger van Timina is Li Jiao, met wie Timina jarenlang heeft samengewerkt. "Ik gun haar alles, ze is ook heel goed. Ik vind het wel jammer dat ik niets van haar heb gehoord, om mij daarover in te lichten. Het werd medegedeeld door de directeuren, en dat was het. Dat vind ik wel heel pijnlijk, want ik dacht dat wij een persoonlijke relatie hadden. Dit verhaal heeft twee kanten, de zakelijke begrijp ik. Met de persoonlijke kant heb ik veel moeite."

Technisch directeur Paul Haldan noemde de beslissing eerder al een puur zakelijke die nodig was om zicht te houden op de Olympische Spelen in 2020. Li Jiao was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar, zij is op dit moment in China.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl