Een vrouw legt bloemen bij de Finsbury Park moskee
NOS Nieuws

Verdachte Finsbury Park vervolgd wegens terroristische moord

De man die begin deze week in Londen op moskeegangers inreed, wordt vervolgd wegens terroristische moord en poging tot moord, heeft de Britse politie bekendgemaakt. De verdachte is de 47-jarige Darren Osborne uit Cardiff in Wales.

Afgelopen weekend reed hij in een gehuurd busje van Cardiff naar Londen. Zondagnacht reed hij op Finsbury Park in op een groep moskeegangers, die zich hadden ontfermd over een man die bij het verlaten van de moskee onwel was geworden.

Twaalf mensen raakten gewond door de actie van Osborne. De man die onwel was geworden overleed later aan zijn verwondingen. Vier gewonden liggen nog in het ziekenhuis. Twee van hen zijn er slecht aan toe.

Overmeesterd

Osborne werd overmeesterd door omstanders en overgedragen aan de politie. De imam van de moskee wist te voorkomen dat de woedende menigte Osborne te lijf ging. Familieleden van Osborne, een vader van vier kinderen, hebben de terroristische aanval "pure waanzin" genoemd.

Het incident op Finsbury Park in het noorden van Londen was de vierde terroristische aanslag in Groot Brittannië sinds maart van dit jaar. Het is de derde maal waarbij met een voertuig op voetgangers is ingereden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl