Zoektocht naar drenkeling in de Waal bij Tiel
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Jongen van 13 verdrinkt in Waal, derde dode in vijf dagen

In de Waal bij Tiel is het lichaam gevonden van een 13-jarige jongen die daar eerder op de dag was verdwenen. Het is al de derde keer deze week dat er in de rivier een dode zwemmer wordt aangetroffen.

De jongen uit Tiel raakte vanmiddag vermist toen hij met een groep vrienden aan het zwemmen was. De brandweer begon een zoekactie met duikers en een helikopter, maar kon de jongen niet vinden. Vanavond werd zijn lichaam aangetroffen met behulp van sonarapparatuur.

"Zwemmen in rivieren en kanalen is gevaarlijker dan mensen denken, door de scheepvaart, maar ook door wisselende temperaturen in het water", waarschuwt een politiewoordvoerder bij Omroep Gelderland.

Wamel

Gisteravond werd in de Waal ook al een lichaam gevonden bij Wamel. Het slachtoffer was een man uit Andelst, die de dag daarvoor tijdens het zwemmen voor de ogen van zijn gezin door het stromende water werd meegesleurd.

Zondag verdween een zwemmer bij het dorp Oosterhout, in de gemeente Overbetuwe. Later werd vermoedelijk zijn lichaam teruggevonden in de Waal bij Rossum.

Advertentie via Ster.nl