Bezoekers van een autoshow in Bangkok bekijken een luxe BMW
NOS Nieuws

Tientallen 'gestolen' Britse sportauto's naar Thailand verscheept

Criminelen hebben tientallen luxe sportauto's naar Thailand verscheept die als gestolen geregistreerd staan in Groot-Brittannië. Het gaat onder meer om dure Lamborghini's, Porsches en BMW's. De Britse en Thaise politie werken samen om het misdaadnetwerk te ontmantelen.

Persbureau AFP meldt dat de criminelen vooral auto's verschepen die op aanbetaling zijn gekocht in Groot-Brittannië. Zodra de wagens de haven hebben verlaten, geven de kopers de voertuigen op als gestolen en stoppen ze met de afbetaling. De auto's worden in Thailand verkocht onder de rijke elite.

De sportauto's kunnen in Thailand worden verkocht omdat er net als in Groot-Brittannië links wordt gereden.

Vormen van oplichting

De afgelopen weken heeft de Thaise politie ruim 120 sportauto's in beslag genomen. Bij enkele tientallen is vastgesteld dat ze zogenaamd zijn gestolen in Groot-Brittannië.

Lamborghini's, Porsches en BMW's worden ook op andere manieren het land in gesmokkeld. De Thaise autoriteiten zeggen dat er sprake is van grootschalige belastingontwijking. Zo werden Lamborghini's opgegeven als het model Gallardo (dat ongeveer 180.000 euro kost), terwijl het in werkelijkheid ging om het duurdere model Aventador (ongeveer 320.000 euro).

Ook worden auto's uit elkaar gehaald, verscheept en pas in Thailand weer in elkaar gezet, zodat er minder belasting op wordt geheven. De Thaise politie onderzoekt momenteel 30 autodealers die hieraan zouden meewerken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl