In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

Groningse ouderen aangeklaagd voor regelen eigen maaltijden

Twee senioren uit een serviceflat in Groningen worden door het bestuur van de flat aangeklaagd omdat ze op eigen houtje maaltijden bestellen. De bewoners uit de flat doen dat omdat ze het eten van de vaste leverancier niet lekker vinden.

Maar de Stichting Service Vondelflat pikt het niet dat de ouderen maaltijden bij een cateringbedrijf kopen in plaats van de maaltijden die de flat levert, meldt RTV Noord. Volgens het bestuur mag het niet omdat bij de serviceflat maaltijdvoorziening hoort.

De maaltijdrel houdt de gemoederen al maanden bezig en nu is de maat vol, zegt interim-directeur Berend Lugies. "We hebben veel gepraat, maar het is niet opgelost. Nu lijkt het ons verstandig dat een onafhankelijke rechter duidelijkheid geeft voor nu en de toekomst."

Catering

Er zijn meer bewoners die kiezen voor catering, maar de flat daagt maar twee mensen voor de rechter. "Dit zijn wel de exponenten. Zij willen individuele keuzevrijheid, maar er liggen heldere afspraken."

De bewoners lopen het risico op een boete voor iedere keer dat ze de catering inschakelen. Volgens Lugies is het de Vondelflat niet om het geld te doen. De eis zal zijn dat de twee zich aan het contract houden. "Het kan wel zo zijn dat de rechter een dwangbevel oplegt met een voorwaardelijke boete."

De bewoners die gedaagd worden, wilden niet reageren op de kwestie bij RTV Noord.

Advertentie via Ster.nl